Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amy Winehouse

 

1983-2011

 

 

Amy Winehouse ötszörös Grammy-díjas angol énekesnőt holtan találták londoni lakásában. A Daily Mail úgy tudja, a 27 éves Winehouse-ra magyar idő szerint este hat közül találtak rá. A BBC értesülései szerint a mentőszolgálat 17:54-kor kapott riasztást, két mentőt küldtek az énekesnő Camden Square-en található lakásához, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A TMZ forrásai ugyanakkor úgy tudják, hogy a kiérkező mentők még nem részletezett "életjeleket" észleltek szombat délután, azonban az énekesnő meghalt, mielőtt még kórházba szállíthatták volna.

A Clickmusic értesülései szerint a halál oka túladagolás, bár ezt egyelőre a hivatalos szervek nem erősítették meg.

A Sunday Mirrornak az énekesnő több közeli barátja azt mondta, hogy Amy Winehouse élete utolsó hetében szinte folyamatosan ivott, és az italra "vacak minőségű" extasy tablettákat szedett. Az egyik ismerős szerint az énekesnő extasy-túladagolásban halt meg.

A People magazinnak egy névtelen forrás azt állította, hogy látta, amikor Winehouse pénteken este fél 11 után drogot vásárolt egy camdeni dílertől. A névtelen szemtanú szerint kokaint, heroint, ecstasyt és ketamint vásárolhatott. Egy másik forrás is azt állította, látta, amint az énekesnő kokaint vett a városrész egyik jól ismert dílerétől. 

 

Izzik a Twitter

A Winehouse haláláról szóló hírek szombat este kezdtek el keringeni a Twitteren. Köztük volt a korábbi brit miniszterelnök felesége, Sarah Brown üzenete is, aki szomorúnak nevezte a Winehouse-zal kapcsolatos híreket, és aki megemlékezett az énekesnő kivételes tehetségéről és hangjáról. A Daily Telegraph kritikusa, Nel McCormick szerint Winehouse halála a tehetség elpazarlásának egyik legszomorúbb esete.Apjának, akihez közel állt, nem tudták azonnal elmondani a halálhírt, mert épp egy New Yorkba tartó repülőn ült, hogy egy jazzfesztiválon vegyen részt.

27-es klub

Amy Winehouse két hónappal a 28. születésnapja előtt hunyt el, ezzel csatlakozott a rockzene hírhedt 27-es klubjához. Brian Jones, Janis Joplin, Jim Morrison, Jimi Hendrix és Kurt Cobain után újabb népszerű, és tehetséges zenész hunyt el 27 évesen. Már-már félelmetes, hogy éppen ebben az életkorban mennyi könnyűzenei kiválóság halt meg, az említetteken kívül még legalább két tucat többé-kevésbé ismert zenész tartozik még a 27-es klubba.

Ezek voltak az utolsó szavai!

A nagyon fiatalon világhírűvé vált, de évek óta súlyos alkohol- és drogproblémákkal küzdő énekesnő a hírek szerint édesanyjával beszélt utoljára, és ennyit mondott neki: „szeretlek, mama”.

kék sorelválasztók

Egyik koncertjén én is ott voltam. Rám mosolygott. Örökre szeretünk Amy! Sosem felejtjük el az igazi Amy-t!

kék sorelválasztók

Videók:

 

 

 

 

Képek:

Összeomlott exférje a börtönben

Összeomlott Amy Winehouse exférjeÖsszeesett a börtöncellájában és beszámíthatatlan állapotba került Blake Fielder-Civil, Amy Winehouse volt férje. A rablásért 31 hónapot kapott, drogfüggő férfi hangosan zokogott a cella falai között, a The Sun című napilapnak azonban sikerült vele interjút készíteni.

„Soha nem száradnak fel a könnyeim. Elmondhatatlan fájdalmat, veszteséget érzek. Aki ismert minket, az pontosan tudta, milyen mély is volt a mi szerelmünk. Nekem ő volt életem szerelme” – mondta el a férfi, aki két évig volt az énekesnő férje. Kapcsolatuk meglehetősen viharos volt, rendszeresen összeverekedtek, és állítólag Blake Fielder-Civil volt az, aki rászoktatta Amyt a heroinra és a crack-kokainra. A férfinek egyébként a közelmúltban született egy kisfia, a gyerek édesanyja szerint Blake vigasztalhatatlan.

„Aki látta őket Amyvel, pontosan tudta, hogy mennyire szerették egymást. Blake folyamatosan sír” – mondta el a fiatal nő.

Winehouse utolsó nagy szerelme, Reg Traviss azonban nem hajlandó megszólalni, pedig a brit lapok szerint Amy azután tört össze, hogy a férfi szakított vele a közelmúltban.

Ma lesz a temetése

 

Ma lesz Amy Winehouse temetése
 
Július 26-án kedden, azaz ma tartják Amy Winehouse temetését. „Igen, a temetés kedden lesz, melyen csak a család és a közeli barátok lesznek jelen” – erősítette meg a hírt a család szóvivője. A szertartást mindenképpen megtartják, habár az énekesnő haláláról szóló hivatalos orvos szakértői véleményére a rendőrség szerint még négy hetet várni kell.
Az énekesnőt az észak londoni Golden Greens temetőbe helyezik örök nyugalomra. Ebben a sírkertben nyugszik számos angol focista, híres színész, komikus, tudós...

A 27 éves Amy szülei, Mitch és Janis Winehouse tegnap látogatott el először lányuk házához. Édesapja hosszú percekig olvasgatta a képeslapokat, üzeneteket, melyeket a rajongók helyeztek el a ház előtti járdán. De Mitch Winehouse-nak szembesülnie kellett azzal is, hogy számos rajongó a vodkásüvegét hagyta ott „tisztelete jelélül”, épp azt, ami lánya vesztét is okozta. 
 
A temetésről szóló bejegyzést már nem ide írtam,mert nagyon hosszú lett volna az oldal. A bejegyzést megnézhetitek itt:A temetés