Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Forró nyári napokra!

2011.06.29

Jegyes finomság- forró nyári napokra!

Hozzávalók:

- 1 nagy, vagy két kisebb pohár natúr joghurt
- 1 kis doboznyi tonhal konzerv (lehetőleg saját levében)
- 2 teáskanálnyi fokhagyma granulátum
- jégkockakészítő (nagy kutya esetén egy kisebb tál is jó)

 

Elkészítése:

Villával szétnyomkodjuk a tonhalat (vagy már eleve aprítottan vesszük). A pépet levével együtt belekeverjük a joghurtba, majd hozzáadjuk a foghagyma granulátumot is. Az egészet jól összedolgozzuk, majd jégkockakészítőbe tesszük. Kreatív gazdiknak ajánlható bármilyen jópofa jégkocka forma vagy - nagyobb ebeknél használható - kisebb műanyag edényke. A hűtőszekrény hagyasztójába helyezzük egy éjjszakára. Egyenként kivéve adjuk a kutyának, vigyázva arra, hogy a forró nyári napon, nehogy torokgyulladást kapjon a túlsok jeges nasitól. Egészségesebb falat kutyák számára, mint bármi más!