Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyömbéres fahéjas roform muffin

2011.06.29

Gyömbéres fahéjas roform muffin

Hozzávalók:

- 1 db nagy édes burgonya
- 3db tojás
- 3/4 csésze reszelt alma
- 1 teáskanál fahéj
- fél teáskanél gyömbér
- 2 csésze teljeskiörlésű búzaliszt
- 1 csésze zabpehely, vagy pehelymix

 

Elkészítése:

Melegítsd a sütőt 150°-ra, és vajazd ki a muffin-formákat, vagy töltsd meg őket muffinkosárkákkal. Mossd meg a burgonyát és egy villával vájj bele lyukakat. Mikrohullámú sütőbe addig süsd, ameddig megnem puhul. Ha már kihűlt, hámozd meg és tedd bele egy közepes méretű edénybe, ott krumplinyomóval törd össze. Keverd össze a tojással és a reszelt almával.  Egy nagyobb edényben keverd össze a fahéjat, a gyömbért, a lisztet és a zabpelyhet. Készíts egy mélyedést a száraz keverék közepén, és kanalazd bele a burgonyás mixet! Addig keverd, ameddig megfelelő állagú masszát nemkapsz. Azután kanalazd bele a muffin formákba és süsd 30 percig! És máris adhatod kedvencednek :)