Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Yorki fülragasztása

Yorki fülragasztása

 

Amennyiben szükség van a kiskutya fülének ragasztására, a következő képpen járjunk el:

1. A legfontosabb dolog, hogy a kiskutya füléről a szőrt borotváljuk le, és vágjuk körbe ollóval. Nyugodtan le lehet az egész fület borotválni, hamar vissza nő a szőr és így nem okozunk fájdalmat, mikor a ragasztószalagot eltávolítjuk. Lehetséges, hogy nem is lesz szükség a fül ragasztására, lehet, hogy csak a nagy szőr mennyisége húzta le a fülecskéket. Először próbálkozzunk így, hátha feláll magától. Naponta többször lehet masszírozgatni a füleket, így serkenthetjük a vérkeringést benne, és a kis yorki is szeretettel veszi majd.

2. Amennyiben mégis a ragasztás mellett döntünk, vállasszunk nem túl erős leukoplasztot. (gyógyszertárban fognak javasolni több félét) A fülecskét fogjuk meg úgy, ahogyan annak természetesen állnia kell. Vigyázzunk, ne törjük meg a porcot, mert így többet árthatunk mint használunk. Fontos, hogy a fül töve szabadon maradjon, hogy szellőzni tudjon. (7.)

 

 

 

3-4. A ragasztó szalagot tekerjük a fül köré,  segítséget ad a kép. Ezt mind a 2 füllel ismételjük meg.

5. Amennyiben ezzel végeztünk a fül háta mögött egy újabb szalaggal fogjuk össze a 2 fület. Itt is vigyázva arra, hogy ne törjük meg a porcot.

6. Ezt ismételjük meg előről is. És már készen is vagyunk :)

 

A ragasztást kb 3-4 napig hagyjuk rajta, utána pár nap pihentetéssel, masszírozással ismételhető a folyamat.

Előfordulhat , hogy a már álló fül is lekonyul oltás után, illetve fogváltáskor. Amennyiben jó minőségű tápot eszik a kutyusunk (Royal Canin, Hills....) nem fontos más vitamint adni. Ha mégis szeretnénk adni neki,  lehet calciumot vagy porcerősítőt venni neki.

Ha nem látod teljesen a képeket,akkor bocsi,de csak így tudom megcsinálni...